KEZDŐLAP

AKTUÁLIS HKT

TÖRTÉNELEM

46. Honismereti Kerékpártúra
2020. július 29. – 2020. augusztus 9.

 • Letölthető program magyarul - 2020_HKT.pdf
  A Túraprogram nem a Szentírás, így szükségletek és lehetőségek függvényében, időben és térben bármikor változhat!

  Információk: Köteles László, tel:+421 905 207 549, Email: hkt@atlas.sk

  Kedves túrások, érdeklődők! Az immár 45 éves Honismereti Kerékpártúra szervezésénél, az idén többszörösen is átértékeltük a járvány adta lehetőségeinket. Mivel nem akartuk megszakítani, egy már 45 éves múltal rendelkező rendezvény folyamatosságát, az idén is felvállaltuk a megszervezését. Eredetileg a túrára bejelentkeztek a Látássérültek Szövetségéből is. Így a lebicajozandó távolságok kisebbek lettek / max.30-50 km/. Sajnos a hegyek, a Torna-Gömöri Karszt és a Zempléni hegység még nem lettek kisebbek. Így a lehető legalacsonyabb hágókat választottuk. Tisztálkodási, zuhanyozási lehetőségek egy-két kivétellel mindenütt adottak. Hasonlóan egyéni szállások is, de ezt előre kell jelezni!! Bármilyen segítségnek és támogatásnak örülünk és elfogadjuk.Az anyagi helyzetünk kicsit visszafogottabb lesz.Ettől függetlenül az elképzelt rendezvényeink megvalósulnak és előre örülhetünk a több helyen várható gulyásnak! A rendezvényünkön bebiztosítva: reggelik, naponta minimum egyszer főétkezés /ebéd vagy vacsora/, belépők, táborhelyek díjai, gépkocsikíséret, kísérőprogramokat, s ha anyagilag összejön a frissítők, egy-két borozás, főétkezéseket, stb.. A kárpátaljai, vajdasági résztvevőknek és indokolt szociális esetekben nincs részvételi díj. Saját költségek: ha nincs más,

  A jelenlegi bonyolult helyzetre való tekintettel kérünk minden érdeklődőt az előzetes jelentkezésre, a hkt@atlas.sk címre /név, cím, részvétel mettől - meddig, és trikóméret/ Információk – www.hkt.sk // 00421 905 207 549 // hkt @ atlas.sk facebook: Honismereti Kerékpártúra – HKT

  Szervezési hozzájárulás az egész túrára: 65,- Eur

  - felnőtteknek 15 EUR/ nap, 65 EUR/ teljes időtartam
  - gyerekeknek (15 év alattiak) 5 EUR/ nap, 35 EUR/

  ez a hozzájárulás tartalmazza: a reggeliket, naponta minimum egyszer főétkezést /ebéd vagy vacsora/, belépőket, táborhelyek díjait, gépkocsikíséretet, kísérőprogramokat, s ha anyagilag összejön a frissítőket, főétkezéseket, stb.. Az ungvidéki, kárpátaljai, vajdasági résztvevőknek és indokolt szociális esetekben nincs részvételi díj. Saját költségek: ha nincs más, plusz kaja, zsebpénz, töményebb frissítők stb.
  A túrán mindenki saját felelőségére vesz rész. A szervezők nem vállalnak felelőséget a résztvevők testi épségéért és személyes tárgyaiért! Balesetbiztosítást, mindenki a saját maga jól felfogott érdekében előre intézzen! Bukósisak már kötelező túrás kellék!
  Közlekedés: Általában biciklivel közlekedünk, a csomagok szállítása autóval biztosított. A túra útvonala időnként forgalmas főutakon vezet. Kérünk mindenkit, hogy gondoljon saját maga és társai testi épségére.
  Autósok: Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy többen jönnek autóval. Minden indulásnál és a műsortervben is gondolunk rájuk, főleg abban az esetben ha a biciklis útvonal autóval nem járható és eltér az autós útvonaltól.
  Gyermekek: Örvendetes tény, hogy évről évre egyre több gyermek jár szüleivel a túrára. Kérjük a szülőket, hogy gyermekeikkel olyan módon és mértékben foglalkozzanak, hogy gyermekeik valamint a többi résztvevő testi és lelki épsége ne kerüljön veszélybe.
  Szállás: Saját sátorban, csillagos ég alatt – tetszés szerint. Szélsőségesen rossz idő esetén majd meglátjuk, vagy ahová befogadják a megfáradt túrázót.
  Ruha, felszerelés: Minimum egy váltás (meleg) ruha, napkrém, szúnyogűző szerek, esőkabát, fürdőruha, okmányok... stb. minden ami elképzelhető és minden ami a képzeletet felülmúlja. Kérünk minden résztvevőt, hogy csajkát és evőeszközt hozzon magával !
  Biztonság: Minden biciklin nélkülözhetetlen a hibátlanul működő fék. Jó műszaki állapotban lévő kerékpár sok kellemetlenségtől kíméli meg a tulajdonosát. A lelakatolatlan bicikli viszonylag könnyedén eltolható jármű. Ezért mindenki vigyázzon saját értékeire és testi épségére. A bicajozás alatt fogyasztott alkoholra a szlovák rendőrség egyre érzékenyebben reagál!
  A túra útvonala a magyar-szlovák-roma etnikai és országhatárokon halad. Kérünk minden résztvevőt, hogy ezt vegye figyelembe. A szervezők elhatárolódnak minden kifogásolható viselkedésformától és magatartástól. Szélsőséges esetekben a szervezők fenntartják maguknak a jogot, hogy lehetőségük van túrázót eltanácsolni a rendezvényünkön való részvételtől.  Néhány jó tanács kezdő és haladó túrázónak.

  1. Bármilyen hihetetlen, a közlekedés és a fizika törvényei mindenkire egyaránt vonatkoznak!
  2. Nem állunk meg az út közepén! (főleg nem hirtelen, főúton, esetleg kanyarban)
  3. Egyes sorban biciklizünk!
  4. Nem előzgetjük a gyengébb kondícióval rendelkező túrázókat!
  5. Kevesebb cucc és több pénz praktikusabb!
  6. Ajánlatos, még a napi túra indulása előtt felébredni!
  7. Kocsmalátogatások csak saját felelősségre!
  8. Dalos kedvű túrások, késő este a tábortól lehetőleg tisztes távolságban, pihenni kívánó túratársakat nem zavarva énekelnek!
  9. Cuccaira és bicajára mindenki a saját jól felfogott érdekében vigyáz!
  10. Csoportos túrázásnál, ami sportos, az nem mindig sportszerű!
  11. Balesetbiztosítást mindenki saját maga biztosítja!
  12. A túravezetőknek mindig igazuk van!
  13. Aki kifogásolná a túravezetők döntését, a továbbiakban a 12. pont szerint túrázhat!